2010. júl. 21.

A helyzet lassan tragikus

Gondoltam, szelíden derűs, azért kellően büszke anyai melldüllesztéssel válaszolok az előbbi kommentekre valami olyasmit, hogy az én fiam így, meg úgy. Ő egy komoly gyerek, majd ő tudja, mikor minek van ideje, és majd akkor is megfontoltan fogja intézi az ügyeit, amikor  készen áll rájuk. Ő aztán nyilvánvalóan nem akarja majd sürgetni az eseményeket. Hisz még gyerek!
Na, ilyeneket akartam írogatni nektek, de sajnos a helyzet azóta tragikusra fordult.
A gyerekeim nyaralnak ugyebár... Most arról nem kívánok írni, hogy ezt a páratlan, éves szinten egyszer előforduló hét napot hogyan  b...tam el már kétharmad részben. Hogyan maradok bent tovább melózni az ezer fokos irodában, utána tologatom a fűnyírót a nyolcvan fokos  kertben... Az idő (az édes, magányos idő) pedig hamarosan véget ér, hogy majd egy újabb évet kelljen várnom néhány gyerekmentes napra. Azért vannak ügyes megoldásaim is. Például nyugodtan mászkálhatok meztelenül a lakásban. Ezt a fiaim jelenlétében nem tenném, mert félő, hogy sokkot kapnának. Az igaz, hogy olykor elfelejtem leengedni a redőnyt sötétedés után, így tehát az egész utcát rémisztgetem a fedetlen kebleimmel.
Tehát mindezekről most nem írok, mert mint mondottam, olyan dolog történt, ami azonnali aggodalmaskodást követel.
Felhívott a gyerek.
Örültem erősen. Mondom, biztos hiányzok neki, vagy valami. Akar velem beszélgetni. Ehhez mérten nyitottam az idétlen, anyáskodó kérdéseimmel, ő azonban néhány perc múlva a lényegre tért. Jövő héten lesz egy kirándulásunk a plitvicei tavakhoz (apropó, akar valaki jönni Plitvicére?), és a kérdése így szólt:
- Mi akkor megyünk Plitvicére?
- Még nem tom. Mer' mér?
- F. (F. mint Fanni) írt sms- t (!!!), hogy ő megy.
- Igeeen? Ti sms- eztek?
- Igen... Néha.

Naaa? Írt neki a lány, mi? Utazás Plitvicére, mi?
Igen. Nem lehet késlekedni. Amint hazatér, azonnal felvilágosítom mindenről.
Remélem, még nem késő.

4 megjegyzés:

Morgó malac írta...

Én abban a tévhitben voltam eddig, hogy csak a lányos szülőknek van miért aggódniuk.Tévedtem. Csak nehogy "felvilágosításkor" leintsen, hogy Ő ezeket már mind tudja.

Angela írta...

Khm... ez vicc volt. Már mindent tud. Már rég nincs miről felvilágosítani. A beszélgetéseink inkább arról szólnak, hogy az irányba próbálom terelni, hogy ne siessen el semmit. Múltkor az osztálytársnőiről volt sz, akik közül néhányan már nagyon érettek. Mondom a gyereknek,: Mennyire rossz lehet x kislánynak. De miért? Mondom, képzeld csak el, milyen nehéz lehet egy kislánynak egy nő testében élni. Megbámulják, és sok fiú már nem úgy viszonyul hozzá, mint egy kislányhoz, pedig valójában ő még gyerek. Mondom, szerintem semmi szüksége rá, hogy nőként kezeljék a nagyfiúk. A lelke még nem áll készen olyan kapcsolatokra, amiket mások elvárnak tőle. Szerintem nehéz lehet. Látszólag megértett a gyerek. Egyelőre. Remélem, ezeket a dolgokat magára is érti majd. Csakis majd, hisz ezek az ártatlan kis diákszerelmek még nem kell, hogy valódi aggodalmat okozzanak. Csak fura látni, ahogy az ember pici fia felnő.

a mesélő írta...

Plitvice? Jó lett volna, ha épp nem Balcsizunk- legközelebb időben szólj!!!!!

Augusztus 14-ei hétvége, Boga völgye Bihar Hegység?

stali írta...

Pedig akartam kérni, szólj, miket tanultál a gyermektől felvilágosítás címén.

Related Posts with Thumbnails