2009. aug. 4.

Vakáció

Nem is tudom, örüljek- e, hogy enyhült a kánikula... Tegnap még tikkasztó volt hőség, így biztos lehettem benne, hogy a fiúk elfoglalják magukat itthon, amíg én dolgozom. Elvégre ott a tó, más egyebet úgysem lehet csinálni, mint pancsolni, hűsölni. Így aztán, mire hazaértem, "csak" :
- a konyhaasztalon álltak hegyekben a színes ceruzák,elrontott rajzlapok,
- a szőnyeg volt megbuggyantva az egerektől kiszórt forgáccsal,
- enyhe putriszag terjengett a leégett tükörtojástól,
- 40 fok volt, mert a redőnyöket elfelejtették lehúzni,
- mindenütt vizes gatyák hevertek eldobálva,
- 500 légy őrjöngött a lakásban az állandó ki- be járkálástól,
- a játékos polcok, dobozok üresen tátongtak, mert minden a szőnyegre volt kiszórva.

Na jó. Az első bőgőrohamom után KÖZÖSEN raktunk rendet némi nyomásgyakorlásnak köszönhetően, így fél hétre már lehiggadtam, és tudtunk egyet felszabadultan játszani a kertben (erre esélyem sem lett volna, ha mindent egyedül kell csinálnom).
Szóval így ment ez melegben.
Ma hűvös van. Ma vajon mivel fogják magukat elfoglalni???

Mondtam már, hogy gyűlölöm a nyarat? Mondtam már, hogy a vakáció a legnagyobb kitolás a világon? Nem mondom persze, hogy ne legyen, de legalább osztanák be arányosan! Több évszakban kicsit hosszabb szünet, és nyáron sem több 4-5 hétnél.
Milyen furcsa is lenne! A szülő (ÉN!) nem aggódna már decemberben, hogy mi lesz a gyerekkel nyáron, a gyerek meg nem unná szét magát a majdnem három hónap alatt.
Az augusztus nálunk már tömény szenvedés, iskolavárás (és nem csak részemről).
Jézus! Még 28 nap!

9 megjegyzés:

márta írta...

Doris, akkor neked ide kellene költöznöd, picit északabbra, itt ideális lenne. Ugyanis: másfél év óta lakom itt, de még nem emlékszem döglesztő melegre nyáron, télen hideg van, a nyári szünidő hat hetes, mit még mondjak...minden olyan, mint amiről te csak álmodozol az utóbbi bejegyzéseidben. :))

Morgó malac írta...

1 hét blogszabi után most olvastalak, no akkor a reakcióim:
-a nyár azért Is jó mert spórolsz a gázszámlán (fogd fel így)
-hogyan tudod azt a hatalmas dinnyét rejtegetni a fiúk elől...
-egérmamának lehet "új"pasi kéne...
-ne várd a kommenteket mindig, ha dög unalmas volnál akkor olvasnának ennyien? (bocs ha hosszú voltam)

Morgó malac írta...

1 hét blogszabi után most olvastalak, no akkor a reakcióim:
-a nyár azért Is jó mert spórolsz a gázszámlán (fogd fel így)
-hogyan tudod azt a hatalmas dinnyét rejtegetni a fiúk elől...
-egérmamának lehet "új"pasi kéne...
-ne várd a kommenteket mindig, ha dög unalmas volnál akkor olvasnának ennyien? (bocs ha hosszú voltam)

Morgó malac írta...

Most aztán duplán is kaptál belőlem, vannak még ilyen bénák mint én?

enigma írta...

Jézus, már csak 28 nap :)

Andi írta...

En viszont arrol almodozom, hogy gyerek vagyok es
- "kicsimamamnal" nyaralok, ahol meggyfak vannak a kertben es egesz nap azt csinalok, amit csak akarok
- "nagymamamnal" nyaralok, aki a helyi MEH-telepet vezeti, es meggyfa helyett vas-, papir- es ruhahegyek allnak a kertben, nagyon izgalmas!
- a szuleimmel nyaralok a weekendhazban a Keleti focsatornanal es bandazunk a tobbi tinivel, neha palacsintat sutunk es semmire nincs gondunk

Ehelyett itt rohadok egy belgiumi varos egyik cegenel az irodaban, mindenki szabin, alig van munka es azon kesergek, hogy milyen jo a gyerekeknek Magyarorszagon, strand-fagyi-mozi-seta-weekend haz.
Es piszok modon az egyetlen dolog, ami eletben tart, hogy arra gondolok: majd dolgoznak ok, mikor en mar nyugdijas leszek es a horvatorszagi tengerparti hazikomban fogom tolteni a nyarakat :). Ha lesz olyan. Es hogy legyen, ahhoz most dolgozni kell...

Kata írta...

Igen, nagyon hosszú... Lenne inkább több tanítási nap - rövidebb, és a tananyaggal kevésbé rohanós, játékosabb, színesebb

Nem tudom kinek jó ez. Talán csak a pedagógusok gyerekeinek. Vagy azoknak, akiknek van életerős mesebeli vidéki nagymamájuk - egy mesebeli faluban. Nem is tudom, igazából van-e még ilyen... Ahol élmény egy gyereknek a nyár.

Aztán meg: igaz, hogy nehéz ilyen elképesztő kánikulában bármit is csinálni, de lehet, hogy jobb lenne, ha inkább télen lenne hosszabb szünet, amikor az ember amúgy is befelé fordulóbb.

Nálatok lenne amúgy nyári ügyelet az iskolában?

Gyerekkoromban volt, na az is egy kínszenvedés volt, pedig mennyi jót ki lehetne hozni belőle!

Én is félek más most, pedig csak szeptemberben lesz elsős. De most úgy látom, az iskolában az lesz a legdrágább, hogy gyűjtenem kell táborokra, ahová nyáron elküldhetem.

Angela írta...

márta: Igen, az nagyon tetszene. Amit leírtál, az pont az, amire én is vágyom.
gabi: - Fűtés helyett locsolnom kell, valamint két évvel ezelőttig (amíg a klímánk el nem romlott) irgalmatlan pénzeket fizettünk áramra, hogy hűteni tudjunk.
- A fiúk jobban vágynak egy igazi érett dinnyére, semhogy letépjék még félkészen:-) A csemege kukorica más. Azt dugdosni kell :-) Apropó! Ugye, jól sejtem, hogy az egy gyerekeknek szóló kamu, hogy a nyers kukoricától vérhast lehet kapni?
- Szent a béke egérfronton! Rendezték a kapcsolatukat, és újra a közös jövőn dolgoznak. Hurrá!
- Nem voltál hosszú :-) Még így duplázva sem :-)
enigma: Igen, neked más a mérce. Amíg tanítottam, én is másképp számoltam :-) De való igaz, hogy ez a fajta vakációzás csak a pedagógusoknak, és az ő gyerekeiknek kedvez.
Andi: Látod- e. Most tedd hozzá, hogy ha a gyerkőceid nem épp Mo- on lennének, akkor még milyen ideges lennél ott a melóhelyen. Ezt élem meg nap, mint nap.
Levena: Most nincs ügyelet, ha jól tudom, de mikor kezdtem dolgozni, még volt. Szörnyű volt az persze. Viszont az jutott most eszembe, hogy csinálhatnának a sulik, hisz a hely adott nekik, tehát túl sok pénzt nem kellene elkérni egy- egy "táborért", és lehetne minőségi napközis tábor megfizethető áron. Kecskeméten az Ifjúsági Otthon ebből él egész nyáron. A sulitól meg ne félj, nem lesz semmi gond. Ha feszülsz miatta, akkor meg a gyerek megérzi ezt, és ő is ideges lesz.

bogárka írta...

Várd csak ki amíg a gyerekek továbbtanulós iskolába mennek, akkor meg majd azért lesz a sírógörcs hogy CSAK (optimális esetben) hétvégente hagynak maguk után rumlit. És akkor már nem lesz közös összepakolósdi. Akkor bizony majd várni fogod a szünetet-csak legyen minél hosszabb...

Related Posts with Thumbnails