2009. júl. 28.

Tükör

Mer' hogy őt nem tisztelik, pedig 4 diplomája van, és mégis hülyének nézik. És ez az ő otthona, a saját magánszférája, és ide nem jöhet be senki, de az is fizessen érte... Na jó, bejöhet, de a fűre nem mehet rá. Az ő neve, és a férje neve is sok pénzt ér, mi fizessük ezt meg. Most meg már, hogy felújítottuk, ki se adja, inkább eladja, de az se biztos, mert nem tűri, hogy bolondot csináljanak belőle. Mert ő mindig olyan férfiakkal van körülvéve, akik őt csak kihasználják, pedig őt császárnőként kellene, hogy kezeljék, mert ő olyan... ő diplomás, és neki publikálnia kellene, nem egy tanyának az ügyeivel foglalkozni. Nem, nem fizeti ki a felújítás költségeit, de a tábort még tartsuk meg, a bérleti díjat adjuk oda. Miért nem tartjuk meg? Amúgy is: nehogy már egy 26 éves kisfiú oktassa ki arról, hogy nem célszerű havi 80 ezerért nyíratni a füvet! Nehogy már azt képzelje, hogy bármi kiegyensúlyozott döntést várhat- elvárhat egy érett korú nőtől (akinek 4 diplomája van, és császárnői tisztelet illeti).
Nem is értem, miért nem lepődöm meg, hogy egyetlen délelőtt alatt 13 e- mailt, és 11 telefonhívást eszközölt, mindezt 4 különböző hangulatban, a puszillak Tibikémtől kezdve a büdös isten f...száig. Köztes állapot: sírás, mint a manipuláció jól bevált formája.

Az egy dolog, hogy a táborom, ami jövő héten indulna, komoly veszélybe került, az egy dolog, hogy a cégnek egy csomó pénze ott van beépítve a falakba és a kertbe... ezek dolgok. Viszont újra csak megállapítottam, hogy a világ olyan, amilyennek mi formáljuk. Úgy értem, minden ember egy tükör, amelyben a dolgok egyszerűen csak látszódnak. Azt akarod, hogy vegyenek komolyan? Viselkedj komolyan! Tiszteletet vársz? Légy tiszteletre méltó! Nem lehet ordítva, káromkodva tiszteletért követelőzni, nem lehet manipulálni az embereket, azután őszinteségért áhítozni. Nem lehet várni, hogy nőként tekintsenek rád, ha ócska fortélyokkal próbálod a céljaidat elérni.
Aki szebb világot akar, először neki kell szebbé válnia. Ezt viszont nem nekem kellene tudni, hanem neki, aki 4 diplomás pszichiáter.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails