2010. szept. 2.

Tengeri

Jövő héten négy napra el KELL mennem a horvát tengerpartra. Kellene örülnöm, mert még sose voltam ott. Szakmai út lesz egyébként, ahol más utazási szakemberekkel (igazi szakemberekkel, nem ilyen magamfajtákkal) fogjuk "X" cég szálláshelyeit, és mindenféle szolgáltatásait felmérni, szóval végtelen sznob és menő dolog lesz, mondhatni ajándékszámba menő miniszabi, amilyenre mindenki vágyik. Ehhez képest igyekszem fanyalogva fogadni, és ilyeneket hozok fel ellene, hogy túlságosan hosszú az utazás, meg munka ez amúgy is, ráadásul (!!!)  fotóznom és  jegyzetelnem kell (mintha nem ez lenne a hobbim). Az is terhelő lesz, hogy 146 névjegykártyát kell kiszórnom, miközben nagyon kedvesen fogok viselkedni (kapcsolatépítés céljából), pedig biztos nagyon nehezemre esik majd (mert amúgy utálatos és barátságtalan vagyok).
Valójában ott még mindig 28 fok van, és a tenger is meleg, ami nagyszerű kilátás egy miniszabira (tanulmányútnak nevezett miniszabira). Várhatóan érdekes, és intelligens emberek lesznek az utitársak (hisz én is az vagyok), akikkel remek beszélgetésekbe lehet bonyolódni, majd ha ezt eluntam, hosszú óráim maradnak olvasásra. Csodás kilátások a jeges szeptemberben. Ha erre gondolok, rögvest eszembe jut, hogy a családot itthon kell hagynom a hidegben, esőben, iskolában, munkában, míg én... ööö... dolgozom. Furdal a lelkiismeret.
Ne furdaljon már!  Ez végül is tényleg munka! Olyan kiküldetés- féleség, amilyenre rengeteg ember el szokott menni egyedül, és egy csepp lelkifurdalásuk sem lesz tőle. A gyerekeimnek még rengeteg ideje van arra, hogy velem, vagy a saját erejükből eljussanak ide, vagy máshová. Nem most, majd később. Én is a magam erejéből jutottam oda, hogy most utazhatok. Nem vagyok köteles ettől szarul érezni magam. Nem az én felelősségem, hogy most egyedül megyek. Nem rövidítek meg ezzel senkit. Ráadásul szerintem a tengert is megérdemlem.

6 megjegyzés:

Maimoni írta...

Sokkal jobban, mint mondjuk egy hajfestéket.

Gingkobiloba írta...

Megérdemled, és csak pár nap.:) Legalább lesz némi helyismereted, ha majd együtt tudtok odautazni.

stali írta...

Hatalmas vigyorokkal és mély együttérzéssel olvastalak.
Ó, a gyerekek nem igazán fogják a hiányodat érezni, de érzékeltetni annál jobban fogják. Majd meglátod, de addig élvezd azt a munkát, ami mellé még az Adria is társul. Kvarner öböl? Mindegy is. Ha kell nehezék, vigyél olvasnivalót. Idő nem lesz rá, de csak cipekedj, hátha ott is fúj majd a szél, nehogy elvigyen!

a mesélő írta...

Veled megyek, jó?

Angela írta...

Maimoni: Előtte festek :-)! Remélhetőleg fehérre, mivel a kék haj totálisan komolytalan lenne.

Gingko: Igen, én is erre gondoltam :-)

stali: Annyira aranyos vagy. Pulába megyünk, és a környéken lesznek kirándulások. Könyvet pedig viszek :-)!

banyuc: Rád is rád férne bizonyosan. Dumálgatnánk egész úton.

stali írta...

Ha lesz szabad időd Pulában, nézd meg azt a római mozaikot, eldugott helyen van, nem szokták mutogatni a hivatalos vezetéseken, mert egy fél rövid utcát kellene kerülni. Nincs messze Augustus templomától.

Related Posts with Thumbnails