2010. szept. 3.

Szerelmi történet, és az ő vége

Beszélgettünk éppen valamiről, mikor telefonon hívták. Azt mondja, nem veszi fel, mert rejtett szám. Mondom, vedd azért fel, bárki lehet, csak véletlen ki van kapcsolva a száma. Vedd azért fel! Kis idő múlva újra zenélni kezdett a készülék, s ezúttal tényleg felvette. Nem akartam hinni a fülemnek. Kérlek szépen, még nyárról hívta az a bizonyos kislány, aki próbált nyomulni rá, hogy megtudja, most akkor járnak még, vagy már nem. Pontosabban nem a lány hívta, hanem a barátnője. Fiam mondja neki, nem járunk... Hogy járnánk, mikor egy hónapja nem beszéltünk? Aztán még valamit beszéltek, és a gyerek letette.
Hallgattam. Gondoltam, nem faggatózok, majd elmondja, miről beszéltek, ha rám tartozik. Nem mondta. Hívták megint. Lenémította a telefont.
- Nem veszed fel?
- Nem.
És akkor mégis megkérdeztem, mi volt ez, ő pedig elmondta. Szóval az ő barátjának az anyukája ennek a kislánynak az osztályfőnöke, így könnyű volt informálódni a barátnőt illetően. Megtudta a gyerek, hogy ez a lány az osztályából már minden fiúval kevergett érzelmileg, szóval mondhatjuk éppen, hogy csapodár szívrabló (Ugyan, dehogy! Csak a nőisége ébredezik kissé hamar, és nem nagyon tudja még, hogyan tartsa kordában a hormonjait). Na, az én fiamnak sem kellett több a hallottak alapján! Úgy döntött, hogy ennyi, és netovább, igénytelen lányokkal nem foglalkozik. Ez akkor volt, amikor az msnezés olyan hirtelen abbamaradt, és többé szó sem esett F- ről.

Örülök az események ilyen fordulatának. Azt határoztam, hogy nem akarom még, hogy felnőjön a gyerek. Nem tetszene, ha - mint oly sokan- ő is belemenne ebbe a korai "együttjárunk" játékba, és keresgélné a lehetőségeket a flörtölgetésre. Elég lesz az még 4- 5 év múlva is. Legyen csak gyerek addig, amíg lehet. Minél tovább gyerek. Majd azután legyen kamasz, élje meg azt az időt is minden kínjával és örömével. Formálódjon fiatal férfivá, ismerje meg a nagy érzéseket, élje meg teljes szívvel, hogy aztán igazi, nagybetűs férfivá érjen. Jó sokára végül öregedjen meg.
Addig pedig legyen mindennek súlya az életében, és élje éppen azt, aminek adott pillanatban ideje van. Ha ez a gyermekkor, akkor azt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails