2010. aug. 5.

Hetedhét

Nahát, csoda az volt, csak éppen 24 órával később, mint kellett volna. Már éppen kipihentem a kétszer hét órás plitvicei utazás merevségeit, mikor a postás meghozta a gyerekek papírjait. Szóval fiam 1:0- ra vezet csoda- csatában. Ámbátor én mondtam neki, hogy Plitvice úgy, ahogy van, egy csoda. Akkora csoda, hogy októberben vissza is megyünk, mert ezt muszáj látniuk nekik is. Ha meg már muszáj, akkor hadd jöjjön még másik 40 ember is.
Annak azért örülök, hogy- úgy tűnik- az itthon maradás kimosta Fiamból az újonnan jött "szerelem" hevét. Ennyi volt. Nem kérdezek persze, csak figyelek erősen, és nincs msn, nincs sms, ami pedig a lényeg: nem emlegeti a lányt.
De minek emlegetné??? Mit emlegessen rajta? Mindig mondom, 12 évesen minek energiát pazarolni ilyesféle érzelmekre? Azt már meg sem említem neki, hogy amúgy meg egy illúzióról van szó, mikor szerelmet emlegetünk. Nem egyéb ez, mint egy idea, amit az ego képzel magának saját szórakoztatására. Azt képzeljük, hogy szerelmesnek kell lennünk, hogy az életünk Életnek nevezhető legyen, pedig "a szerelem köszörű, nagyon ritkán gyönyörű". Néha azért tényleg az, de nem kell túl sokat várni tőle. Beszéljünk inkább vonzalomról, szexről, szövetségről. Vagy inkább ne? Hagyjam a cinizmust későbbre? Ne törjem le ifjúi hitét, bizalmát, várakozását?
De most mondd meg! Nem izgalmasabb (és hasznosabb) az például, amit most csinál a fiú? Táborban van, kenuzik, madarakat fognak be, határoznak meg, és gyűrűzik őket. Ja, és esténként tűri az újabb lányok ostromát. Komolyan nagyon bosszantó kis "picsák". Kullancsok! Micsoda szerencse, hogy nincs lányom. Már biztosan nyakon vágtam volna, ha így taposná a fiúk sarkát, ahogy ez újabban szokás.

Zenét hallgatok mostanság, és táncolok. Mondtam már, hogy Atibi mennyire "utál" azért, hogy mindig kapok az emberektől mindenféle jókat? Hát a minap emlegettem a Fekete tyúk- ot, és biza már itt van nálam az album. Köszönöm szépen itt is- akinek, az tudja.
Lényeg, hogy most hallgatjuk itthon éjjel- nappal, és már egy egészen egyszerű koreográfiát ki is találtam hozzá. Zöld Martzi- ra is. A két kisebb fiammal nyomjuk hevesen. Olyan jó látni őket táncolni, énekelni. Olyan jó, hogy azt hiszik, én nagyon értek hozzá! Jövő héten lesz egy táborom egészen picikéknek, és úgy döntöttem, bevetem a táncot náluk is. Lépek jobbra, lépek balra, és azt mondom, ez aztán tánc a javából! Kezdőknek tényleg az. Nekem is.

Apropó tábor! Őrületes projectbe szállunk be a következő évtől. Egy Európában terjedő élet-játékról van szó, amit jelenleg nálunk csak egyetlen városban csinálnak. Kecskemét lesz a második (ha lesz), és én (az egyesületünk) kapom el a gyeplőt.

Mondom Atibinek tegnap, majd én most felhívom őket, hogy segítsenek. Mondják el, hogyan lehet ezt megvalósítani. Erre ő: Csak nem képzeled, hogy majd megmutatják? Te talán odaadnád, ha lenne egy ilyen projected? Néztem csak rá: Igen, lehet, hogy odaadnám. Végülis ez gyerekekről szól. Életmódról, nevelésről, nem pénzgyártásról. Odaadnám.
Felhívtam őket ügyesen, és nézzünk oda! Nemhogy odaadják a leírt anyagokat, de eljönnek megtanítani az animátoroknak a módszert, segítenek pályázni, és állítólag minden másban is. Szóval ettől a perctől kezdve keresek felnőtteket, kézműveseket, gasztro- szakértőket, pedagógusokat, gyerekbarát kamaszokat, akik szívesen részt vennének jövő nyáron a kecskeméti Heted Hét város vezetésében, van havonta egy szombatjuk  az előzetes munkákra, és majdan 10 napjuk a megvalósításra.
Valaki?

Ps:  Mielőtt bárki megszólna (látszólag) szerelem- ellenes kampánybeszédemért, elmesélem, hogy Heted Hét városban is létezik "A" szerelem. Az embergyerekek (akik persze mély érzéseket táplálnak egymás iránt) még házasságot is köthetnek a maguk által működtetett anyakönyvi hivatalban, hogy azután adómentességet élvezzenek a városban. Mi ez, ha nem szerelem?
Hm. Elfelejtettem megkérdezni, hogy szülészetet tartanak- e fönt Heted Hét városban.

5 megjegyzés:

a mesélő írta...

Ez jó nagy feladat lesz, de nagyon érdekes, jó lenne látni, hogy hogyan valósítják meg , mert így elképzelésem sincs róla, nekem a játékváros = az úttörővárossal. Azaz legalább akkora komplexumban tudnék gondolkodni egy ilyen projektnél.

Névtelen írta...

Szia! Lehet, hogy én egy "valaki" vagyok. Hol lehet többet olvasni erről a programról? Szívesen megismerném.
Üdvözlettel:
Gabi

Angela írta...

Gabi: Küldj e-mailt, és írok linkeket+ anyagot, csak itt nem akarnám annyira emlegetni, mert a keresők gyorsan rátalálnak az oldalamra.

Hajni írta...

Szia! Az én gyermekeim a múlt évben "lakói" voltak a HetedHét városnak Gyulán. 2 hétig tartott, és hihetetlen élményekkel gazdagodtak. A fiam megnősült, de szülészetről nem tudok :)

Angela írta...

Hajni: Jaj, de jó ilyet olvasni! Nagyon készülünk rá! Egy éves előkészítésvár ránk, mert tökéleteset szeretnénk.

Related Posts with Thumbnails