2009. okt. 13.

Fogas kérdés

Nincs egy hónapja, hogy valaki azt mondta nekem, nagyon szép a mosolyom. Majdhogynem megsértődtem. Hogy miért? Mert HAZUDOTT! Mert ha azt mondta volna, hogy káprázatos a humorod, Doris, vagy vékony a derekad, vagy óriási szemeid vannak... Na, még azt valahogy elhittem volna. De hogy a mosolyom??? Ez abszurd.
Húsz éve vannak gátlásaim a csúnya, csámpás, összevissza tömködött fogaim miatt. Azóta minden nevetés eszembe juttatja, hogy ez így nincs rendjén. Akkor is eszembe jut, ha mást rajtam kívül nem zavar. Mert én tudom. Mert nekem nem tetszik. Emiatt már próbáltam leszokni a nevetésről is, de nem megy... muszáj folyton nevetnem. És akkor jön valaki, és azt mondja nekem, hogy szép a mosolyom. Áh!
De most ennek vége.
Most érzem, hogy volt haszna a nyári őrületes hajtásnak, annak a rengeteg ismeretlen kutyának, és annak, hogy a gyerekeim magányosak voltak. Már ha ez haszon. Vagy éppen csak valami értelme annak az időnek. Megfizettek érte, és most érezhetem... annak a 17 Lidocain injekciónak a sebét, amit az elmúlt két napban nyomtak belém. Elvonultam a világtól, és jövő szerdáig csak telefonon vagyok elérhető.
De aztán!
Tavaly, a gimis találkozónkon egy osztálytársam elmondta magáról, hogy egy éve plasztikáztatta a melleit. Furcsa volt akkor. Azon tűnődtem, hogy ez vajon tényleg ennyire fontos? El kell mesélni mindenkinek, hogy két párnácskát ültettek a testébe? Azt mondta, azóta új ember lett belőle.
Valami ilyen katarzist várok a szerdától. Olyat, hogy vörösre fessem az ajkaimat, és teli szájjal vigyorogva sétáljak az utcán. Olyat, hogy hátravetett fejjel nevessek minden hátsó szorongás nélkül. Húsz éve várok már erre.

5 megjegyzés:

Blanche írta...

Megcsináltatod a fogsorodat?

pudingocska írta...

Van egy dolog, ami miatt lassan nem merek bókolni. Az pont ez. Mondok valamit, amit komolyan gondolok, és megvádolnak hazugsággal.:( Mi van, ha az, aki bókolt valóban szépnek látta a mosolyod? Mi van, ha nem a fogaid, vagy a szád formája, vagy bármi más miatt, hanem egyszerűen azért, mert a mosolyod ragadós, szívből jövő és igazi? Miért ne láthatta volna szépnek?

a mesélő írta...

Ugyanez jutott nekem is eszembe, a mosoly a szép és nem a fogak, a mosoly ami beragyogja olyankor valószínűleg az egész lényedet.

Egyszer én is megcsináltatom majd a melleimet, azt mondtam, hogy 40 évesen, majd meglátjuk, amikor lesz rá való, de én kisebbíttetni szeretném, nem kérek párnácskákat. és boldog leszekés büszke és örökké ugrálni, meg futni fogok:))

a mesélő írta...

Ojjé! Akkor mégis fizetett a M...?

Angela írta...

Blanche: Igen :-)

pudingocska: Azt gondolom, bárki mondhat bármit, ha te nem vagy elégedett önmagaddal. A bókot is meg kell tanulni elfogadni. Én sok dolgot elfogadok, és megköszönöm, ha mondják. Ha úgy érzem, ez nem talált, akkor meg hallgatok. Nem hiszem el, hogy szép, amiről úgy gondolom, hogy nem az. Persze én szenvedek ettől leginkább.:-)

Banyuc: Nem fizetett. A főnököm fizetett.

Related Posts with Thumbnails