2009. júl. 14.

Fontoljuk meg!

Mindig mondja az anyukám, hogy előbb gondolkozzak, azután cselekedjek. Ezt igyekszem is betartani.
És néha sikerül is.
Néha.
Néha meg nem megy, mert a szám, vagy a kezem megelőz, és már mondja- teszi, ami éppen kedvére való, ezzel persze rendkívül vicces helyzetekbe sodorva ENGEM, aki ezalatt gondolkodással töltöm az időt.
Előttem egy hatalmas halom levél, amiket fel kell dolgoznom. Nevezési lapok az ország minden csücskéből. Kutyák pedigreevel, championnal, névvel, befizetést igazoló csekkekkel. Az őszi CACIB kiállítás nevezői. A kezembe akad egy, ami ismerősnek tűnik, és keresem a nevet rajta: Kié a kutya? Jéé! Ez a Banyuc! Hú, hát azonnal értesítenem kell, hogy a nevezése megérkezett. Látom, van telefonszám, gyorsan küldök egy sms- t, nahát, micsoda remek meglepetés lesz neki! "Üdv a Cacibon, itt a nevezési lapod a kezemben! Puszi: Doris". Nyomogatom a telefont, nem akarja elfogadni az új számot, folyton a névlistából válogat. Most talán jó lesz, rányomok, sms el... Hova is?... A védőnőnknek. Jaj! Nem jó! Újra! Nyomogatok tovább, végre megvan az opció, kimegy a megfelelő helyre, és természetesen a védőnőnek ismét, hisz az előző címzettet a telefon tárolta, és újra ment oda is. Remek. Neki egy újabb levél: Bocsánat, nem ide szántam, téves üzenet. Percekig tartó "pötyögésem" befejezte után feldolgozom az ominózus nevezést... hm, milyen különös! Van itt egy collie is. Banyuc nem mondta, hogy colliet is tenyésztenek, mi a fene ez? Akkor látom, hogy a kutya már rég nem az övé, "csak" mint tenyésztő szerepel a lapon, kedves üdvözlésem egy vadidegen nőnek küldtem el. Újabb sms a megadott telefonszámra (és a védőnőnek): Elnézést, az üzenetet a tenyésztőnek szántam, téves találat volt.
Akkor abbahagyom. Négy (vagy öt?) üzenet ment ki teljesen feleslegesen. Vagy talán mégsem annyira feleslegesen? Volt azért haszna is az sms hullámnak, hisz:

1. A védőnő megtudta, hogy telefonbetyár vagyok, ráadásul álnéven.
2. Azt is megtudta, hogy mégsem vagyok AZ, mert elnézést kérek a betyárkodásért. Az álnevet nyilván nem érti. Remélem nem keres rá a google- ban.
3. Adott kiállító (egy nő) megtudta, hogy a nevezése rendben beérkezett, ráadásul feldolgozták, és hogy
4. KOMOLY ÉS MEGFONTOLT emberek rendezik idén a cacib- ot, melyre ő egy teljes éven át készítette fel a kutyáit.

Nahát. Most akkor lett volna értelme gondolkodni percekig? Van értelme gondolkodni, és nem cselekedni? Egyetlen értelme lett volna: ÉN esetleg nem csináltam volna hülyét magamból. Esetleg. Bár ez utóbbi kijelentést érdemes megfontolni.

7 megjegyzés:

a mesélő írta...

Szeretlek, de tényleg és megnevettettél. Amúgy megyünk a CACIB-ra, de szerintem CSAK gyereket viszek, hármat, vagy inkább négyet. És tutira felismersz, mert a három zajos gyerek mellett egy hatalmas test fog hömpölyögni. Az én számaim amúgy 06 70 313 99 15 és 06 30 281 60 32 PUSZI!!!!!!

Gabi írta...

:-), Banyuc mostmár ország-világ tudja a számodat, tekinteve hogy Dorisnak hatalmas az olvasói tábora....

oximoron írta...

Doris, meglepi var nalam ! :)

a mesélő írta...

Eddig is tudhatták, fent van a honlapomon is itt: http://www.huncutok.hu

Angela írta...

Banyuc: Amint a kezembe akad a nevezésetek, azonnal értesítelek. Ne feledd, 20- án jár le az elsőm határidő! Amúgy meg ha itt lesztek... igaz, én dolgozom majd, de valahogy megoldhatnánk, hogy együtt töltsünk egy röpke időt. Két napra jöttök?

Gabi: Nem is lenne rossz, ha "hatalmas" lenne az olvasói táborom:-) Viszont az szerencse, hogy intelligens az olvasótáborom, így banyucnak nem kell félnie, hogy valaki visszaél az infoval.

oximoron: Hamarost reagálok, köszönöm addig is. Láttam, hogy kering már pár hete a díj, csak azt nem tudom, mi alapján adják tovább. Szeretem alapon?

a mesélő írta...

Drága Doris! Csak ember gyerekeket viszek és gyerekeket nem neveznek nemzetközi kutyakiállításra!!!!:)
De azért nyugodtan írhatsz sms-t:))

doris írta...

Jó, akkor majd értekezünk előtte!

Related Posts with Thumbnails