2009. jún. 10.

Békák a tóban

Véget ért a szezon. Hazaértem az utolsó kirándulásról.
Már nem is bánom. Nagyon elfáradtam. Éppen tegnap fogyott el az utolsó szikra. Valamikor délelőtt felhívott valaki, aki fontos nekem. Be akartak mártani előtte a kirándulós bloggal kapcsolatban (igen, az a tanárnő magyarázta félre néhány szavamat, és kevert belőlük csúnya katyvaszt). Váratlanul is ért a támadás, rosszul is érintett, igazságtalannak is éreztem, úgyhogy miután rendeztem az ügyet, csak ültem az autóban, és bőgtem. Később elmentem még számháborúzni, nevetni, és este 6 körül haza is értem. Pihenésképpen kifogtam 15 békát a gyönyörű tavunkból. Macskakúszással osontam a parton, lestem a sötétben, aztán koncentráltam, majd hirtelen lecsaptam rájuk.
- Megvagy, aljas betolakodó!- így kiabáltam mindegyikükkel.
Bele őket a vödörbe, majd reggel viszem a városi tóra a díszes társaságot... Kellemes elégtétel egy ideig. De 10 perc múlva már kuruttyolt a következő. Rájöttem, ha egyet kiveszek, három jön a helyére.

Ilyenek ezek a békák... mindig újra jönnek. Jönnek, és jönnek akkor is, ha én mindent elkövetek, hogy távol tartsam őket. Csinálhatok valamit a legjobb tudásom szerint, megtehetek mindent, hogy a dolgok tökéletesek legyenek, és még a szívemet is belerakhatom, béka akkor is lesz, hogy a közepébe tojjon a világomnak. Megölhetném, foghatnám a torkát, vagy agyon is üthetném valamennyit, dehát minek is tennék ilyet? Egy tó- bármilyen szép lehet- csak úgy teljes, ha a béka is megél benne...

3 megjegyzés:

cesztina68 írta...

Doris, mindig vannak, akik le próbálnak húzni, kérlek ne keseredj el, és legfőképpen maradj ilyen, oké? A béka kuruttyolást idővel megszokjátok:)

Andi írta...

Sajnos tenyleg sok a beka, en is ezt erzem neha. Lassan megtanulok nem foglalkozni veluk, hadd kuruttyoljanak...

Angela írta...

Persze, mindig van ilyen. Már kezdtem is csodálkozni, hogy milyen sokáig ment minden szeplőcske nélkül. Hogy mindig csak jól sikerül minden, hogy sehol egy fanyalgás, egy kötekedés. Épp ideje volt egy ilyen esetnek.

Related Posts with Thumbnails