2009. ápr. 24.

Bánthatatlan

Van, mikor azt képzelem, érinthetetlen vagyok.
Bánthatatlan.
És van, mikor az is vagyok.
Reggel azt mondta Atibi, hogy jött egy emil, és köszönik a szerdát, mert csodás volt velünk, és remeket kirándultak, ezért pedig az isten áldjon meg minket, és minden mozgolódásunkat (református iskola). Én pedig rögtön azt gondoltam, hogy úgy legyen! Áldjon meg minket az isten, és őket is, hogy írtak, hisz nem kötelező visszajelezni, megköszönni. Fizettek, megvettek, kész. Ez egy plusz munka, hogy írnak. Plusz munka, amit nem kellene megtenniük, mert nincs a szerződésben olyan, hogy írni kell.
Délben pedig Bobiért mentem, és várjál, várjál, szóltak nekem, hogy ne siessek, van valami még. Aztán jött két picike bonbonnal, és képpel, amit ők rajzoltak, kivágtak, montázsoltak.
Gyönyörű egyszerűen! Még a sül is rajta van, aki bent ült a szikla alatt, nem is láttuk rendesen. Rajta van minden, színes kis ákombákomokkal, csodás gyerekvonalakkal. Rajta volt a bonbonon az árcédula is, aminek külön örülök, mert azt jelzi nekem, hogy nem így akarták, nem volt tervben, csak reggel összesúgtak, és valaki elment érte. Köszönték az egész tegnapot, pompás volt, azt mondták, én meg bőgtem picit, mert olyan jó, hogy ekkora örömöt tudok szerezni (és persze a csokit is szeretem).
Szóval este gondoltuk mr. Darcyval, hogy egy ilyen nap megérdemel egy finom sört egy kellemes teraszon, és bicajra pattantunk (nem, nem kocsiba, bár nagy a csábítás, hogy hátha megússza az ember, hisz csak egy sör, és jövünk mindjárt), és eltekertünk. Vártuk a rendőröket, akartuk, hogy találkozzunk. Érezni akartuk azt az elégtételt, megerősítést, hogy micsoda remek döntés volt autó nélkül menni. És hurrá, kint voltak, igen! Nyolcan.
Azt mondták, nem látják a lámpákat.
Ajaj! Nincsen lámpa, csak hátul. Erre nem gondoltunk. Mi lesz, mi lesz?
Akkor hirtelen eszembe jutott, hogy én MA bánthatatlan vagyok:
- Ne bántsanak már...
Kis csend után a sötétből:
- Igen, értettük. További jó utat.

Vannak ilyen napok...

5 megjegyzés:

hohohó írta...

A dögvész takarítsa el azt, aki csak az út szélére küld rendőrt

Angela írta...

Aki CSAK oda, azt tényleg. Nálunk viszont mostanában mindenütt vannak. Hogy ez a cigány gyilkosságok, vagy a rengeteg román munkás miatt van, vagy a régebbi balhék miatt, azt nem tudom. Örülök, hogy egész nap járőröznek. Még felénk is kijönnek, szép lassan, komótosan gurulnak. Jelzik, hogy vannak. Ez jó. A szabály meg szabály, be kell tartani, és akkor nincs probléma, nem igaz?

a mesélő írta...

Otthon nem tudok ugye kommentelni.. nem is baj, mert próbáltam, aztán Doris okosan megoldotta és leírta azt amit én is akartam, csak ő sokkal szebben:))

hohohó írta...

én is azt írtam mint Doris, csak az én kifejezésmódom sokkal lényegretörőbb, sallangmentesebb:-)

Angela írta...

Banyuc: Én meg most egyáltalán nem tudok írni, ez aztán a kellemetlen. Se szépen, se csúnyán. Szomorú is vagyok.

hohohó: Igen, ismerjük a stílusodat :-) Értettem, mire gondolsz.

Related Posts with Thumbnails