2009. ápr. 2.

A Bajnai csomag

Most olvastam a Bajnai programot. Komoly, nagyon komoly. Viszont ezer milliárd forint az ezer milliárd forint. Valakinek be kell végre vállalni, hogy megszünteti a pénzszórást.
Folyamatosan félek, hogy mi lesz velünk, és nincs semmi egyebem, csak a hitem abban, hogy átvészeljük valahogy, és talpra áll ez az ország előbb- utóbb.

Ps: Direkt nem írtam, hogy bezzeg ők ott fenn mennyit adnak bele a közösbe. Felesleges lenne ugyanis ezen elmélkedni. Mi tettük oda azt a trágyarakást, ami a parlamentben van, most aztán isszuk a fekete levest majd. Csak legalább legyen értelme! Valaki legyen végre, aki végigcsinálja, amit már régen kellett volna! Legyen valaki, aki nem csak a saját népszerűségét építi a mi kárunkra!
Egy miniszterelnök már belebukott, hogy próbált valódi átalakításokat eszközölni. Bajnai pedig tudja, hogy bele fog bukni, és mégis teszi.
Ez olyan szimpatikus.
Ez olyan hősies.
Ez olyan, hogy gyűlöljetek, azt is vállalom értetek.

14 megjegyzés:

hohohó írta...

tudod mi a hősies?
Belevágni a bankárok pofájába, hogy bukóra áll a bankod?
Akkor bebuktad...Akinek hitelt adtál az felejtős, aki berakott lóvét az meg azt bukta be.
De ezt, ezt nem meri senki megtenni.
20 milliárd euró.x300:6ezermilliárd forint./10millió fővel.Ez 600 ezer Ft/fő.Amit írjál oda az eddigi hiteledhez.Ha a kezedbe adnák, előtörlesztenél, a banknak lenne pénze, a te adósságod meg csökkenne.
Ez bonyolult?
Amúgy meg gondolkodjunk el, hogy az álomvilág(gázártámogatás,13.havi nyugdíj, távhőtámogatás,stb.)most fizeti ki mindenki.
Én nem vettem(vehettem) fel gázártámogatást, 13.havi közalkalmazotti fizut,támogatott lakáskölcsönt, és nyugdíjat se.Se földalapú taámogatást, se gázolajtámogatást,de eltartom a mávot,bkv-t, apesti távfűtést, stb.
Én mindig szopok?
Bajnai nem egzisztenciálisan bukik bele.
Majd sokan mások.
Mert a feladat:A lakosságtól mit lehet elvonni a bankok javára(az állam is tőlük veszi fel a hitelt).
Na kidühöngtem magam.
ennyire még telik.....

a mesélő írta...

Nem hiszem én sem, hogy hősies lenne, bár jobb lenne így látni. Szerintem inkább pozíciót akar, akár ilyen áron is. Minket ez mindenképp érint, a ktv-k bére eddig is kevés volt, a csp- ugye azt tudomásul vesszük, de a gázár támogatás? Hogy fogunk 60-70 ezreket kifizetni fűtésre? Az a fél fizetésem! Ez az egész annyira siralmas és én be vagyok tojva és sajnos nem hiszek benne, hogy na majd így kirángatjuk az országot, mert közben még mindig tízezrek nem fizetnek adót.

imre írta...

Doris, gyanús vagy te nekem. Szerintem te vagy magyar nem vagy, vagy nő.

Névtelen írta...

Hősies? Doris!

Inkább pofátlan. Pofátlan hazaáruló banda. Eladtak minket idegen érdekeket véve.

Orbán Viktort azért kellett lapátra tenni 2002-ben, mert nem vette fel a hiteleket.Most pedig fel kell használnunk minden hitelt, mert ez az érdeke a hitelezőnek.

Nézd meg a GYED,GYES kérdést. Hová fogják tenni azt a sok 1 évesnél vagy 2 évesnél idősebb gyereket, akinek bölcsibe kellene menni, ami ma sincs.

Vagy vegyük a tömegközlekedést. Azt is kurtítani akarják. Hogyan mégy dolgozni, ha nincs mivel?

Átgondolatlan az egész... Ez csak ötletelés, mint amit eddig is csináltak.

És arról szó sincs, hogy miből fog beindulni a gazdaság. Mert ezektől aztán nem...

Névtelen írta...

Az az előző névtelen én vagyok, Teknős vagy Haratim :) Csak elfeledtem belépni.

Angela írta...

hohohó: Ez így három bekezdésben nagyon bonyolult. A középrészt értem, és hasonlóan gondolom, a végéről pedig azt, hogy én sem egzisztenciális bukást gondoltam, hanem... olyan erkölcsi? Vagy kudarc? Vagy nem tudom, hogy mondjam.

imre: Ezt hogy értsem? A "magyar vagy", "nem vagy magyar" kifejezéssel igyekszem óvatosan bánni. Tudod, én nem "olyan" magyar vagyok.

teknős: A hazaárulózás és Orbánviktorozás nekem nagyon visszatetsző. Azt hiszem, ez olyan téma itt, amiben más nézeteket vallanánk, bár az érveid elfogadom (lebontva tömegközlekedés, bölcsi, stb), de Orbántól fizikailag vagyok rosszul, és ha már itt tartunk: hazug, hatalomőrült majomnak gondolom, de ezzel persze nem kívánok senki lelkivilágába taposni. Azt gondolom, e4gy dolog a gazdaság beindítása, viszont egy másik a pénzszórás befejezése (azé a pénzszórásé, amit az Orbánék kezdtek el a Bokros csomag megtakarításaiból, és amit a pénz elfogyta után már csak hitelből lehetett fedezni. Csak épp a népszerűség elvesztésétől félve eddig senki nem merte azt mondani, hogy ennyi, és netovább a 13. havi kiadásokkal, a szocpolokkal, és egyebekkel.
De ez csak az én hozzá nem értő véleményem.

hohohó írta...

Teknős!
Nehogy azzal gyere hogy I.Viktor mindent jól csinált, és csak a szemét kommunisták csalásának áldozata lett Ő, és az Ő népe, és majd ha előrehozott választások lesznek, akkor Ő elvezet minket az Ígéret földjére(máshová hová is vezethetne, hiszen 20 éve ott élünk),és ha nem sikerül neki, az is a szemét posztkommunista liberálbolsevik hazaáruló,burzsoátalpnyaló GyF miatt van!
Azt gondolom, hogy senki sem tiltakozott egy támogatás ellen sem.Legyen az gáz,föld,távfűtés, lakáshitel, stb.
Talán ha konstruktív ellenzék lett volna egy konstruktív kormányzás mellet, akkor euro lenne itt is.(bár nem támogatom már ezt az egész eu dolgot)

Névtelen írta...

Hohohó, Doris! Nem jövök azzal. Fóbiátok van és ezzel nem vagytok egyedül, ez legyen a ti gondotok. De ne próbáljátok belém beszélni.Én úgy gondolom, hogy ez volt Orbán eltávolításának oka. Ezzel lehet vitatkozni, de a ti megnyilatkozásaitokkal nem, mert érzelem.

Angela írta...

Nekem személy szerint attól van leginkább fóbiám, hogy most majd szívunk egy éven át, aztán jövőre választások. Száz százalék, hogy megint váltás lesz, és az egész most következő program megy a levesbe. Mert ez ugye így szokás. Ha az Orbánék jönnek, akkor mindent válogatás nélkül el kell törölni. Tehát már előre látható, hogy hiábavaló lesz bármit is csinálni.
Az viszont felettébb érdekelne, hogy a Fidesz vajon milyen módon indítja be a gazdaságot?

hohohó írta...

Teknős!
A jóviszony megtartása miatt a következő gondolat után a témát részemről lezártnak tekintem.
Látszólag 2 táborra van osztva az ország, és téged idézve mindkettőnek fóbiája van a másiktól.3 kiskutya meg csahog a nagykutyák körül.
Esély nincs rá, hogy ennek véget vessünk, és a legnagyobb, a politikai bizalmi válság megoldódjon.Persze a pol.-i elitnek ez olyan,de olyan kényelmes, hogy abszolúte nem is érdekli őket, hogy neked mi a véleményed, vagy a másik tábornak.Akár kormányon, akár ellenzékben biztos az egzisztencia.
91-re olyan ügyesen alakították át a magyar alkotmányt(amit másnak lassan tényleg nem lehet nevezni, mert 1 meghatározhatatlan valami az egész), hogy képtelenség ezt a vérszívó söpredéket gyurcsányostól, viktorostól, demszkystől(a teljesség igénye nélkül zárom a felsorolást) eltakarítani.

imre írta...

Doris: Na erre most jó sokára válaszolok, bocsi (van itt a blogspoton olyan, mint a bloghu-s radar?).
Az a baj, hogy írásban nem megy át jól az irónia, a szmájlikat meg különböző okokból nem nagyon szeretem. Szóval úgy értettem, hogy a ma divatos nagy magyar mentalitás szerint nem programokat olvasunk ám, hanem vagy a másik (kinek melyik) pártot anyázzuk, vagy a mindenkori kormányt. (Egy haverom játszik egy punkzenekarban, van egy számuk, aminek az az összes szövege, hogy "Éljen a mindenkori aktuális kormány!". Ez ám a lázadás.) Amit itt mondasz, az nekem ugyan szimpatikus, de hát én amúgy is hazaáruló vagyok, ugye.
Amúgy meg kell, hogy mondjam, én nem érzem magam elég okosnak ahhoz, hogy egy ilyen programról eldöntsem, hogy mennyire jó vagy sem, de két dologban biztos vagyok:
1. Magyarország szavazásra jogosult lakosságának túlnyomó többsége még nálam is kevésbé.
2. Én már annak is örülök, ha valaki nem vegytiszta baromságokat ígér, hanem olyasmit, ami talán kevésbé szép, de legalább egy kicsit hihető.
(A női része meg arra vonatkozott volna, hogy igazzy magyar nőnek nem Hős kell, hanem Győztes, vagy legalábbis aki annak állítja be magát; de most kivételesen jó kedvem van, és/mert az utóbbi napokban egy kicsit visszaadatott a nőkbe vetett hitem, úgyhogy ezt a vonalat inkább törölném is.)

Angela írta...

Néha azért eszembe jut, hogy vajon mi lett volna, ha sikerül kikényszeríteni az előrehozott választásokat. Vajon mi lett volna a másik oldal terve a válság megoldására? Mert ugye a hitelből fedezett jóléti kiadásokat nem vette volna el, ezt mondták, hogy olyat nem lehet csinálni, sőt, még adócsökkentést is kell melléjük csapni, és attól majd egyre több pénz lesz a kasszában. Nekem ez már eleve baromság. Ha nekünk itthon nincs pénzünk, akkor takarékoskodunk, és senki nem tudja elhitetni, hogy ez másképpen is működik. Illetve működne, ha hirtelen őrületesen jó állásajánlatokkal bombáznának minket, amikért orbitális fizetést is kapnánk. Országos szinten a problémánkat megoldaná, ha mondjuk hirtelen felfedeznék itt Európa legnagyobb olajmezőjét. Valami ilyesmi biztosítaná a 13. havi fizetések további kifizetését.

Radar meg nincs. És sajna statisztika sem.
Ez van, minden szolgáltatónak van előnye, és hátránya is.

hohohó írta...

Há nem mocskos állat ez? Ez? Nem mocskos állat? Egy szemét mocskos kiszámított számító piszkos állat! Te nem nem nem is számítassz, tudod!?...Most átkapcsolta, az kell, amilyen a tiéd! Nem számít, nézzed ezt ezt ezt! A rohadékot, amit, ahogy akarod!
Úgy felrúgtalak volna, mint a picsa! És úgy eltakarodtál volna a tv elől, hogy csak úgy röpültél volna! Ezt csak az anyádnak köszönheted! Mert különben fölrúgtalak volna, mint a szart, úgy fölrúgtalak volna...
Na jóvan takarodj innen, ha még egyszer ide mersz lépni beléd vágok basszus, beléd rúgok! Hát bazmeg megáll az ember esze
"részlet fater szilveszteri nagyszidásából,ez ehhez a témához is klappol.
magyar az magyar itt is ott is így is úgyis

Angela írta...

Még jó, hogy idézet. Már azt hittem, ide szánod nekem- nekünk. Kíméletlenül moderáltalak volna :-)
Bár most elég nehéz követnem, hogy miért meg hogyan... fáradt vagyok. Még arra is, hogy megírjam, miért. Pedig jobb lenne. Ma kaptam egy fotomasinát kölcsön, és készítettem egy képet magamról. Rémes.
Minden tükör hazudik :-(

Related Posts with Thumbnails