2010. júl. 2.

Nyáravató buli

Az ember néha jobbra számít annál, mint ami a valóság, néha pedig olyan dolgok történnek velünk, amikre cseppet sem számítunk. Meglepődünk, és kellemesen csalódunk.
Már hagyomány nálunk a nyáravató buli, ami nem születésnapi parti, vagy ahhoz hasonló hétköznapi mulatság, hanem igazi vakációt ünnepelő banzáj. Ilyenkor fürdés van nálunk, grillezés, kalandjáték a vendégeknek. Némi rossz idő miatti átszervezéseknek köszönhetően a mostani szombatra került ez a parti.
Természetesen voltak aggodalmaim azzal kapcsolatban, hogy vajon jönnek-e majd vendégek. Nagyfiam új iskolába került, új osztályba, így a barátai is inkább ott vannak azóta, nem pedig itt, nálunk. Hogyan lesz ebből buli? És abból hogyan lesz, hogy anya (ez én vagyok) azt mondta, befejezte az SZMK- t az osztályban, és nem akar részt venni a nők egymás közti csatározásában, továbbá sajnálja, hogy a személye összefonódott olyan üggyel, amit valójában elítél. Anya szemmel láthatóan duzzog, és elkülönül a felnőtt társadalomtól. Nem, nem, biztos nem fogják elengedni a gyerekeket hozzánk bulizni, mert anya folyton ezt csinálja.
És de. Néha a dolgok jobban alakulnak, mint amire számítunk. Néha megértik az emberek, hogy miért teszünk "úgy". Néha el tudják különíteni "azt" ettől a másik ügytől. Így hát ma óriási szervezkedés indul, mert holnap jönnek a gyerekek. Ez itt a lényeg igazából. Csak ez.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails