2010. jan. 15.

Malőr a mosógépben

Már jó ideje megtanultam, hogy vannak szabályok, melyeket kötelező betartani, ha az ember nem akar magának felesleges bosszúságokat okozni. Mosás előtt átnézni a zsebeket, kiszedni a zsepiket, iratokat, fém- és papírpénzeket... kihagyhatatlan feladatok. Ha ezek elmaradnak, különös meglepetés érhet minket teregetés közben. Azért van olyan, hogy az ember átlépi a szabályokat. Csak ma, kivételesen. Mert ma nagyon sietős. Így hát (csak ma) fogja az ember a mosnivalót, és begyűrkészi a gépbe. A cél, hogy a gyerek kabátja megtisztuljon, mert szegényke (trehány kis klambó) megfeküdt a sárban, holnap nem mehet így emberek közé, hát bedugjuk gyorsan a kabátot, és mellé még valamit... valamit... egy valamit... Hopp, egy kabátot, mr. Darcy kabátját. Na, ennek sem árt egy kis fürdés, s a két kabáttal éppen teli a dob. Már indul is a program, az ember meg futhat tovább, reggelre lesz tiszta ruha.
Másnap jő a döbbenet, a kabátban lapult egy komplett irattárca, benne pedig sok más papír mellett mr. Darcy dugipénze (Áhá! Most már erről is tudunk!). A bankókat csodás mélykékre festette valami, amiről egyáltalán nem derül ki soha azután, hogy mi lehetett. Időközben morzsákra foszlott, majd a lefolyóban távozott. De mi legyen a pénzzel? Mr. Darcy úgy dönt, hogy megpróbálja a postán, vagy a bankban beváltani, hátha adnak érte valamit.
No, hát persze, hogy adnak! Okos, intelligens postás kisasszonyok adják- veszik ott a bankókat. Meggyőződnek róla, hogy a vízjel benne maradt- e a szétázott, elkékült "lepedőkben", és nem valamilyen hamisítási kísérlet van- e kialakulóban. Megnézik, ellenőrzik, közben pedig kedvesen csacsognak, kérdezősködnek. Mr. Darcy lojális (az emberrel), és nem árulja el, hogy az egész akció a felesége műve, hanem azt mondja, valamit ő nézett el, a zsebek is kimaradtak, így történhetett a sajnálatos baleset. A hölgy pedig készségesen segít. Közben átvillan a fején: Te jó ég! Íme hát egy férfi, aki házimunkát végez! Tán a feleségének akart segíteni? Micsoda remek ember, hogy így próbálkozik, és jaj, szegény, így járt, na! Nem nézte át a zsebeket. Férfi, na! Egy nő... egy nő soha ki nem hagyná, hisz egy nő TUDJA, hogy elég egy elfelejtett zsebkendő ahhoz, hogy egy rakás ruha örökre elszöszölődjön. Iratokról, pénzről már szó se essék!
Szóval a nő (a postán) álmodozva nézi emberemet, és jóindulatúan megjegyzi:
- Azt javaslom, legközelebb bízza ezt a dolgot a feleségére. Akkor nem érik majd ilyen balesetek...

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hogy ez velem hányszor előfordul!

Related Posts with Thumbnails