2009. nov. 15.

Olt(hat)atlan

Most már kész vagyok teljesen. Mire eldöntöttem, hogy nem oltatunk, kiderült, hogy teljesen jó az oltóanyag, ráadásul a járvány tényleg itt van. Most meg már hiába mennék, mert mikorra hatni kezd, úgyis mindegy.
Tiszta őrület!
A legeslegbosszantóbb az egészben, hogy olyan országban élek, ahol egy ilyen helyzetben már nem tudok bízni abban, amit mondanak. Hogy rögtön arra gondolok, hogy egy újabb hisztériakeltésről van szó, mert valakik valamit biztosan el akarnak adni, vagy el akarják terelni a figyelmem más problémákról addig, míg az influenzán agyalok. Tépelődök, variálok, döntök, aztán megbánom.
Összeesküvés elméletet gyártok? Igen. De talán pont annak köszönhetően, hogy ilyen világban élek.
Néha szeretnék "birka" lenni. Ártatlanul hinni abban, hogy ők tudják, és jót akarnak. Hogy nem vacak az anyag, nem higanyos, és a kór tényleg olyan veszélyes, mint mondják.
Odamenni, oltatni, HINNI! Mint egy birka.
Nem gondolkodni még ezen is. Elvégre van énnekem min gondolkodni enélkül is.
Ráadásul náthás vagyok, a fiamnak megy a hasa, és mr. Darcynak is fura színe van.
Jajaj, ezt elk...tam, de nagyon! Mer' egy ilyen böszme országban élek, ahol semmi nem az, aminek látszik.
Azér'!

8 megjegyzés:

hohohó írta...

A Fluval P vakcina előállítása több mint 30 éve használt kipróbált gyártási technológiával, a gyártási folyamatok állandó fejlesztése és a gyártásközi termékek és végtermék folyamatos minőségellenőrzése mellett történt.
Éppen ezért kell fenntartásokkal fogadni azokat az ellenérveket, amelyek a vakcina esetleges mellékhatásaiból származó rizikó faktorok nem kellően alapos vizsgálatáról beszélnek.
A higanyról:
Thiomersal
Számos elölt vírust tartalmazó vakcinában, így a Fluval P vakcinában konzerváló adalékként szerepel a szerves higanyvegyületet tartalmazó thiomersal. Jelenléte szükséges a hosszú lejárati idejű vakcinákban, ennek ellenére az utóbbi években erős támadások kereszttüzébe került, elsősorban egy másik higanyvegyület miatt. A thiomersal bomlásterméke az etil-higany. Ez a szervezetben nem raktározódik, 7 napon belül a széklettel kiürül. Sajnos a közvélekedés az etil-higanyt összetévesztik a metil-higannyal, amely viszont akkumulálódik és toxikus.
Felmerült a thiomersal kontakt allergiákban (bőr allergia) való szerepe. A tiomersal érzékeny egyéneknél intramuscularis (izomba történő) oltást javasolnak a subcutan (bőrbe történő) oltás helyett. Mivel a Fluval P vakcina oltása izomba történik, ez a feltétel is teljesül.
A WHO védőoltás biztonsággal foglalkozó ajánlása alapján a thiomersal a beoltottak számára nem jelent veszélyforrást.
(WHO Weekly Epidemiological record. Global Advisory Committee in Vaccine Safety: 22. 2002. p. 389-94)
ha valakinek még kérdése van, bátran kérdezzen.
az oltás legnagyobb rizikófatora, hogy lehet(!!!) hogy ok nélkül szúrnak meg.A nem oltásnak pedig, hogy gyermekedet látogatod a kórházban.
A politikusaink kivették maguknak a járványból ami számukra hasznos volt(egymás sértegetése, médiaszereplés), most már nem fontos...
menni oltatni mint abirka.. meg menni szavazni mint abirka, meg engedelmeskedni mint abirka....

Unknown írta...

Engem meg nem is szabad beoltatni a tönkrement immunrendszerem miatt. Le van ejtve. Bízzunk Istenben. :)

zafiram írta...

Igen, igen, igen!!! Minden szavaddal mélységesen egyetértek!

hohohó írta...

Hawah!
Bízzunk Istenben, és a szabad akaratban, és az Isten által feldobott lehetőségekben....

Angela írta...

hohohó: Kösz a tájékoztatást :-) Minden okés. Közben persze megtudtuk, hogy ami Ukrajnában dúlik, annak köze sincs a H1N1- hez, pedig engem az riasztott meg igazán. Ráadásul ma már az influenza bármely alfaja (értsd úgy, hogy az is, ami ezen a télen fog mutálódni) okozhat halálos tüneteket.

Hawah: :-( Bár ez lenne a legnagyobb problémád!

zafiram: Mit is mondhatnék?

Kata írta...

Pontosan ez a bajom nekem is. :( Hogy egyszerűen nem lehet tájékozódni! Orvosok, egészségügyben dolgozók mondanak egymásnak tökéletesen ellentmondó információkat. Én is a nem oltás mellett döntöttem, végül is azért, mert
1. egyébként sosem oltatjuk magunkat influenza ellen, és nem is voltunk még influenzások
2. állítólag könnyen felismerhető, ha odafigyelsz, és egy antibiotikumos kúrával, otthonmaradással jól gyógyítható
3. egyébként egészségesek vagyunk jó védekezőképességgel (szerintem)
4. ha influenzás leszek, akkor legalább tudom mi a bajom, és az orvosok is, ellenben ha 1-5-x év múlva alakul ki bármi az oltás miatt, akkor azt nem biztos, hogy felismerik és helyesen kezelik
5. sorsszerűen nézem a világot: ha nincs dolgunk ezzel a vírussal, akkor nem fogjuk elkapni...

Ami Ukrajnában van, az, ha igaz, amit hallottam, még a H1N1-nél is rosszabb...

Inkább félek a világvégétől :/

Angéla írta...

Sokkal rosszabb. Valami tüdővérzéses nemtudjákmi.

Névtelen írta...

Nagyon erdekes, koszonom

Related Posts with Thumbnails