2009. nov. 2.

Akkor most a rádiókról...

Gyakran eszembe jut, mikor ilyen- olyan igazságtalanságok zajlanak az országban, hogy vajon minek kellene történni ahhoz, hogy az emberek egyszer azt mondják, most akkor már legyen vége. Elég volt. Sose hittem volna, hogy ez a forradalomközeli állapot majd éppen két rádiócsatorna miatt fog elkövetkezni. Teli van az iwiw üzenőfala a tiltakozásokkal, aláírásgyűjtés folyik, könnyes tévériport hegyek magasodnak... Az ország összeomlott.

Unom már. Ezért - bár nem profilom - elmondom, mit gondolok erről. Sláger rádiót már ezer éve nem hallgatok, mivel anno két hét elég volt, hogy a repertoárjukat megismerjem, és megunjam. Balázsékról az utóbbi időben szoktam le, miután a Pirítós lassan egyébről sem szól, mint házi feladat megoldásról, reggeli ébresztőről, nemek harcáról, nap hallgatójáról, és az ő folyamatos röhögéseikről. Zene már alig van. Ha van, azt ugyanúgy rogyásig ismerem, mint a Slágerest, ráadásul a két fő favoritot, az Irigy hónaljmigyet, és Király Lindát annyira utálom, hogy hányva menekülök, ha meghallom őket.
Ezt jelenti nekem ez a két csatorna. Ezzel együtt bárhová bemegyek, mindenütt ők szólnak, így akkor is hallgatnom kell, ha nem akarom.
Hogy én mit hallgatok szívesen, az más kérdés.
Csak úgy kérdezem: Hol van az kőbe vésve, hogy most már örök időkig Danubiust, és Slágert kell hallgatni?
Őnekik volt egy véges szerződésük, most meg egy pályázatot írtak ki, amit valaki más nyert meg. És akkor mi van? Nem volt még úgy senki, hogy valahol, valamikor azért nem kapott lehetőséget, mert egyesek bele voltak betonozva pozíciókba, helyzetekbe? És az jó volt úgy?
Verseny van, kész. Most valaki mások jönnek, és állítom, fél év múlva már el is felejtjük ezt a két csatornát... Illetve nem, mert fejemet teszem rá, hogy a két stábnak már meg is van a helye, hogy hol folytatják (mert vannak, akik be vannak betonozva, és még akkor is kapnak lehetőséget, mikor látszólag elvesztik a lehetőségeiket).
Tudod mit? Én kíváncsian várom az újat, mert még nem tudhatjuk, hogy az milyen lesz. Lehet, hogy jobb lesz. Rengeteg olyan kis adó van, akik nagyon jók, csak nincsenek lehetőségeik. Ott van pölö az én kedvencem (ez itten reklám), a Jazzy, amit itthon, a házunkban csak PC- ről tudok hallgatni, mivel egy olyan hullámhosszon kénytelen sugározni, amit egy nagyobb fa már könnyedén kitakar. Isteni zenék mennek, és ha néha szólnak hozzád, az a pár mondat mindig olyan, amibe (jééé, micsoda újdonság!) némi kultúra is szorult. Gyanítom, ha ők kapnának hasonló kondíciókat, mint a kereskedelmik, százszorosan igényesebb műsorokat készítenének, mint amiket most hallunk a siratott csatornákon.
Verseny van, kérem szépen. Pályázunk, nyerünk, vagy veszítünk. A világ változik, és talán lassan tudomásul vesszük, hogy a beton sem örök. Ha valamit elérünk, az nem szól örökre.
Egy rádió sem szól örökre.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

Bocskorékat nem siratom, de állítólag politikai beszélgető csatorna lesz helyettük. Na, attól is hányok.

zafiram írta...

Már megint nagyon egyetértek veled! Nyilván a rádió adok (is)gerjesztik ezt az egész összeesküvés elméletet. Itt a pénz döntött el mindent, ez van. El kell fogadni. Én inkább azokat sajnálom, akik most veszítik el az állásukat. ÉS itt nem Bochkorékra gondolok, mert szerintem ők már javában válogatnak az eléjük tett ajánlatok közt.

ritarozi írta...

Én se hallgatom egyiket se, sőt a Jazzy meg annál inkább, de sajna nem hiszek benne, hogy pusztán arról van szó, hogy verseny van és kész. Ha arról van, akkor rendben. De én ennek leírhatatlanul kicsi esélyét látom. Sajnos.

a mesélő írta...

Hahaha - van helyi hasonló stílusú adónk, mint az említett kettő és komolyan én meg attól hányok! De már évek óta hatalmas talány nekem,hogy hogy emberek kaphatnak azért ne kevés fizetést, hogy hatalmas baromságokat mondjanak órákon át és röhögjenek egymás hülyeségein? Volt, hogy kénytelen voltam ezt hallgatni egész nap és egyszerűen boszantott, de nagyon.
És a mi helyi adónkon meg van egy brutálisan egyszerű, mondhatni buta liba nő arrogáns hanggal, akit aztán végképp nem tudok elviselni, pedig még a terhesgondozó várójában is ez szól .....

Daniella írta...

akkor nem nagyon sírtak, amikor másfél évvel ezelőtt pályázat nélkül hosszabbították meg a frekviahasználati jogukat...

hohohó írta...

Ööö. én sem a csatornákhoz ragaszkodok,de hol a demokrácia?
Ez fáj.,.12 ember(bár a szememben már aki politikus, az csak politikus) dönti el mi szól....
ha ekkora közfelháborodást okoz egy döntés, akkor visszakozni kell..
Az nem verseny ahol 12 ember dönt, ez nem a csillag születik, és azt hiszem aki bólogat Doris agymosott (bocs, ebben a témában a véleményem ez) véleményére, azt nem sajnálom...Mert ő így boldog..
Azokat sajnálom, akik átérzik azt, hogy ebben az országban bármit értsd BÁRMIT meg lehet már csinálni a fejünk felett...és azt hiszem nem az a hibás aki csinálja, hanem az aki tűri.
És nem a csatornák mellett kell felemelni a szavunkat(századrangú hogy milyen zene szól, vagy mi szól), hanem saját magunk mellett, mert attól félek ez csak egy újabb lépés a banánköztársaság felé.Mikor már leosztják egymás között a mindennapodat is.
Romániában ceacescu ömlött minden médiából, az felháborító volt.
Most is ez lesz, csak fekete-fehér...
Dehát verseny van kérem szépen, és jó magyarként dörzsöljük a tenyerünket, hogy legalább jól megszívták a rádiósok, mert én nem szeretem hallgatni őket.
Ha jönnek emezek, majd hallgathatjátok a propagandarádiókat ugyanúgy mindenhol.A jazzi-t vagy mit meg talán otthon.
Amíg nem jön a cenzúra.

Angela írta...

Hogy meg lehet- e csinálni bármit a fejünk felett, majd eldől. Született egy döntés, ami miatt sokan felháborodtak, és a Sláger perelni készül. Majd ott elválik, mit dönt a bíróság.

hohohó írta...

A gond, hogy nem a bíróságon kellene eldőlnie, hanem a döntéshozók fejében.
Véletlen-e hogy a halottak napjához esik közel a döntés?(ki demonstrál ilyenkor?)
Ez egy bepróbálkozás, és ez szomorú.Hogy megfordul a fejükben, hogy kolléga, osszuk le a frekit egymás között, ezek a birkák hőbörögnek egy kicsit, viszont a választási kampány jóval olcsóbb lesz.(persze a parlamentben mexavazzuk hogy ne kapjanak a pártok annyi pénzt kampányra(persze a rivális kicsiknek nem jut rádió) .
Ha meg nagy lesz a felháborodás, akkor ilyen-olyan okokra hivatkozva visszavonulót fújunk.
Nna ezért kell összefogni.
Hogy tudják,hogy nem lehet megcsinálni velünk bármit.
És ez nem a bocskor munkahelyéről szól, meg a zenéről.
legalábbis nekem nem.

hohohó írta...

Az ORTT keddi ülésén kedvezményt adtak az MSZP-s, fideszes és KDNP-s küldöttek annak a két cégnek, amelyek a múlt héten megnyerték a Danubius és a Sláger Rádió frekvenciáját - tudta meg a médiahatóság működését ismerő forrásból az [origo]. A két cég olyan kedvezményt kapott a keddi ülésen, amely ellentétben áll a győztes pályázatában vállaltak vagy a pályázati kiírás szellemiségével.
VAN KÉRDÉS?

hohohó írta...

http://www.origo.hu/itthon/20091103-szerdan-alairjak-a-szerzodest-a-slager-es-a-danubius-utodjaival.html
És most jól beszemetelem a blogodat
De meg kell győzni Titeket, hogy messze nem a gyöngyhajú lány a fontos...

Related Posts with Thumbnails