2009. okt. 31.

Dühös Jézuska

Ma lett elég. Elég lett a karácsonyi ajándékvárásból, abból, hogy a lego katalógust lapozgatják, és nézegetik a 30 ezres játékokat, osztják egymás közt, melyik része kié lesz, nyaggatnak, hogy megtudják a Jézuska anyagi kondícióit.
Hazafelé jöttünk a családomtól, akiket nyár óta nem láttam, pedig szeretem őket, és jó volt a velük töltött nap. Jó lett volna elmélyedni a gondolataimban, köztük maradni még egy kicsit. De nem lehetett, mert a hátam mögött megint elindult egy beszélgetés a karácsonyról.
Nem is tudtam, hogy VALÓJÁBAN mi idegesít állandóan, és meglepődtem, mikor azt hallottam magamtól, hogy a karácsony nem erről szól... hogy a Jézuska sokkal nagyobb dolgot jelképez annál, hogy sem ajándékokra pályázzunk, és számolgassunk. Meséltem a régi időkről, mikor az emberek akár egy éven át sem tudtak semmit egymásról, mert nem volt autó, és telefon, és az volt a legszebb ajándék, hogy együtt lehetnek. Almát ettek, diót, és megölelték egymást. Senkinek nem jutott eszébe, hogy elvárjon ajándékokat, vagy követelőzzön, esetleg csalódott legyen, mert nem azt kapta, amire vágyik. Adni akartak egymásnak egy szép estét, nem szerezni maguknak valamit. Elég öröm volt mindenkinek, hogy olyan emberek veszik körül, akik szeretik, és hogy újabb év telt el úgy, hogy a szeretteik még mindig itt vannak mellettük. Élnek, és megadatott, hogy megölelhetik őket.
EZ a karácsony!- fejeztem be, és örültem, hogy végre magamnak is el tudtam mondani, mi fáj annyira ebben a nagy karácsonyvárásban.
Kivételesen nagyon csendben hallgattak végig, és szerencsére éppen haza is értünk, így hát befoghattam a számat.

4 megjegyzés:

hohohó írta...

Bocs Doris!
Remélem nem bánod, ha széles olvasótáborod támogatását várva nem szorosan a témához kapcsolódóan önkényesen egy felhívást teszek itt közzé,mely úgy gondolom nem megosztja az embereket, hanem összeköti:
http://www.hallgatokaradioert.com/tiltakozok.php

Mentsük meg a Sláger & Danubius rádiót!!!
Nehogy már 12 patkány döntse el mit hallgat az ország...

zafiram írta...

Képzeld, nálunk ugyanez a helyzet. A Lego katalógusból már kivágta a fiam az általa választott játékot és borítékba tette, hogy elküldhesse az angyalnak. Talán mi is tehetünk erről, mert valahányszor kinéz magának valamit, mindig azt a választ kapja, hogy majd karácsonyra! Most aztán magyarázhatom neki, hogy miről is szól ez az ünnep!

a mesélő írta...

Nálunk is nagyon aktuális a dolog, csak éppen nem legó szinten, hanem ps meg milyenbox? ami "csak" 80.000 ft??? Szóval a hócipőm teli van vele és Márkó is hiszi, hogy az angyalkának nagyon sok pénze van és ő igenis kérheti azt Karácsonyra. Tavaly már megmondtuk neki, hogy igen az angyalka hozza az ajándékot de mi azt csekken ki kell, hogy fizessük neki- úgy látszik elfelejtette :(
Én kinéztem egy olcsóbb játékot de szerinte az gagyi.... Legszívesebben nem vennék semmit, de komolyan, mert akkora vágyai vannak ( ami persze a barátai többségénél teljesült is ). A lányok még egyenlőre, szerencsére mindennek örülnek.

Angela írta...

Attól tartok, mindenütt ez a helyzet :-(
Valami elképesztő elszegényedés kell ahhoz, hogy újra a fontos dolgokra figyeljünk. Akkor meg majd nosztalgiával emlegetnénk: Valaha voltak karácsonyok, mikor már októberben az ajándékaink között válogattunk, és a fa alja meg volt buggyantva mindenféle jóval. Igaz, hogy a picsánk kilógott akkor is a gatyából, de a Jézuska nem akart csalódást okozni, nem akart hisztit az ünnepi asztalnál, így hát erőn fölül teljesített...

Related Posts with Thumbnails