2009. máj. 28.

Dinnyeségek

Az milyen már, mikor Dorisbaba kertészkedik! Ah, az aztán a remek móka!
Például mikor kimegyek a piacra, mert kell még palánta, egyrészt az eltört múltkoriak miatt, másrészt szeretnék még dinnyét például. Szóval kitipegek fehér hajjal (Juhéj! Bizony, túl vagyok két vágáson és három festésen, így mostanra szinte fehérszőke lettem. Állati, egyszerűen! Állítólag egy tízest simán ledobhatok magamról, így hát újra 29 éves vagyok. Muhaha, kíváncsian várom, milyen lesz majd a harmincat átlépni. Azt mondják, depresszióba dönti a nők nagy részét).
Szóval kilibbenek tűsarkúban, szatyor nélkül, rohanva, és odarontok az első árushoz:
- Ez mi? Ezmiezmi? Dinnye van- e?
- Milyen kellene?
- Ööö, milyen van?
- Csíkos, sötét, piros belű...- és sorolja még egy ideig.
- Akkor csíkos kell.
- Jó, az nyár végén érik.
- Jaj, nem jó! Minél hamarabbi kell! Olyat adjon!
És kérdezek. Megtudom, hogy egy tövön 5- 6 gyümölcs várható, hogy kell permetezni, jaj, jaj, biztos kipusztítom őket, jaj, szegény dinnyék, hogy pont hozzám, és egyáltalán... Megőrültem én, vagy mi?
Korral jár bizonyosan. Ez amolyan megpihenünk, elsüppedünk az egyszerű tevékenységek nyugalmában érzés. Igen, azt hiszem, lassan lehiggadok én is, és teljesen normális nő leszek. Süteményt sütök, palántát nevelek, a lyukas zoknit nem dobom ki, hanem megfoltozom, hegyet mászok, gólyalábazok, ember nagyságú babákat készítek Attila bácsiról, békát gyűjtök (ez is egy külön történet), üvöltözve énekelek és táncolok, ha éppen olyan kedvem van. Ja, és fehérre festem a hajam. Ez utóbbinak köszönhetően még azt is elfelejthetem, hogy koromnál fogva talán lehetnék már higgadt, normális nő. Palántákkal, süteményekkel...

5 megjegyzés:

a mesélő írta...

Fél év után újra van hamvasszőke melír a hajamban és vaúúúú tök jó! Csak sajnos egy évben max. háromszor van időm 2 órát a fodrásznál tölteni, de most egészen jól nézek ki, amíg két hónap alatt ki nem vágjuk.
Azért azon elgondolkoztam, hogy hogy lehet kalapban, szoknyában és tűsarkúban hegyet mászni és gólyalábazni, de végül is lehet, hogy olyankor "normálisan" öltözöl fel?
Tegyél már fel egy képet magadról, lehet olyan is amin háttal vagy, csak hogy el tudjalak képzelni, mert most épp elég fura vagy a fejemben fehér hajjal és üvöltve táncolva ....

stali írta...

Te azt nem tudtad, hogy a nő legszebb 10 éve 29 és 30 közt van?

Morgó malac írta...

Én is nagyon kiváncsi vagyok a trendi, több gyerekes, vidám, vicces, fökertész, kreatívkodó Dorisra. Képet akarunk...Képet akarunk...

Angela írta...

Banyuc: Van edzőcippem is :-) Nos, a fiam írt múltkor a nagyfiam egy fogalmazás dolgozatot, amit aztán a tanárnő röhögve hordott körbe a tanáriban. Annak egyik bekezdése így szól: Az anyukám külseje megdöbbentő (valami ilyesmi, ha jól emlékszem), aztán részletesen kifejti a miérteket, majd azzal zárja: de nekem így tetszik.
Kössssz.
De a dolgozat 5- ös lett, leginkább azért az éjjeli vinnyogós röhögésért, amit a tanárnő átélt javítás közben. Majd bemásolom. Én is vinnyogtam. Fura látni, milyennek lát a gyereked.

stali: De igen. Most kezdem másodszor ezt a tíz évet :-)

Gabi: Majd teszünk róla.

a mesélő írta...

Nagyon várom ezt a dolgozatot! :)

Related Posts with Thumbnails