2009. máj. 1.

Barátaink, a nők...

Most Szentendrét "nőbarát" várossá teszik. Különféle intézkedéseket hoznak, amikkel jelzik a nőknek, hogy különösen nagy becsben vannak ők tartva. Például nőt ábrázoló piktogrammok lesznek a zebrák lámpáin. Nnna. Ez komoly. Ja, meg úgy lesznek az utcán a padkák kialakítva, hogy a babakocsit könnyedén lehessen pakolgatni rajtuk.
Hurrá. Csupa fontos változtatás.
Nekem lenne mondjuk még néhány tippem ezzel kapcsolatban. Csupa olyasmi, ami VALÓBAN fontos lenne a nőknek. Első számú, hogy az áruházak bejáratánál szedjék fel a lyukacsos gumiszőnyegeket. Ez az egyszerű rendelkezés azonnal megközelíthetővé tenné ezeket az intézményeket nekünk is, ahelyett, hogy a beszúródott cipősarkakkal vergődnénk a szőnyegbe szorulva. Ugyanezekben a boltokban nem kellene PONTOSAN gyerekmagasságban elhelyezni az édességeket, és mindenféle ócska kütyüket, így talán nem lenne közelharc minden bevásárlás a csemetékkel.
Aztán az önkiszolgálós benzinkutakat meg lehetne úgy csinálni, hogy egy nő is könnyedén ki tudja húzni a... micsodájukat (mi az? Csőr, vagy pipa, vagy locsoló? Az a bigyó, amivel a kocsiba juttatjuk a benzint). Lehetne a közintézmények ablakait komplette foncsorozni, így azok tükörként funkcionálhatnának. Sőt, melléjük kis polcot szerelni, ahol figyelhetne egy fésű, szájfény, púderpamacs (na jó, szájfény nem kell. Az úgyis van a táskában).
A játszóterek közvetlen közelében napozóágyak, sőt, masszírozóágyak lehetnének, hogy ezt a kis időt, amit ott töltünk, mi is lazításra használhassuk. Ugyanezeken a tereken lenne ivóvíz, hogy ne kelljen az első öt perc után (és végig hazáig) azt hallgatni, hogy mennyire szomjas a gyerek.
Továbbmegyek:
Mi lenne, ha az autókat kicsit szélesebbre gyártanák, és a két ülés közé beapplikálnának egy táskatartót? Érted, ugye? Hogy ne a kézifékre kelljen rápréselned a táskát, hogy aztán az urad MINDEN EGYES ALKALOMMAL elmondja, hogy egyszer biztos kivágja az ablakon az egész 13 kilós pakkot.
Sőt, az GPS- t is úgy kellene gyártani, hogy különböző hangokon szóljon hozzánk. Lenne pölö egy vigaszt nyújtó változat, mondjuk a Rákóczi Feri hangjával (A rádiós Rákóczira gondolok). Ezt a nehéz napokon, egy szakítás alkalmával, vagy akkor tennéd be, mikor az aktuális csekked befizetése után egy peták sem marad a tárcádban.
Lenne egy szexuálisan túlfűtött, hogy munka, bevásárlás, gyerekkel tanulás, főzés, takarítás előttutánközben még legyen kedved... Érted ezt is, gondolom. Hogy ne érezd magad egy frigid dögnek, mert hetente csak két- három alkalommal jut eszedbe, hogy nő vagy, és valahol mélyen lapul benned egy G pont is éhesen és vágyakozón. Na, és lenne persze egy gyerekhangon csipogó, kedves GPS, melyet akkor használhatnánk, mikor nap nap után alig találkozunk a családdal. Ja, és lenne egy kötözködő is olyan napokra, mikor az indokolatlan rosszkedvek hatalmukba kerítik az embert. Vele jól kiveszekedhetné magát a nő, így mire hazatér, már tudna édesen mosolyogni. Nem húzná föl magát azon, hogy a házban áll a homok, szét van dúlva minden, és a mosogatóból folynak ki a szutykos edények. Mindezt már előre a fejéhez vágná az autóban csacsogó útvonaltervezőjének, jól beszólogathatna neki, kiadná a gőzt, így nem ő lenne a család hangulatgyilkosa.

Na. Ezek aztán valóban nőbarát intézkedések lennének.
Méghogy szoknyás piktogram! Ugyan, kérem!
Biztos vagyok benne, hogy ezt megint férfiak találták ki.

Ps: Jaj, a legfontosabb! Minden közterületi WC- t úgy kellene szerkeszteni, hogy a férfi- nő arány 1:3 legyen. A nők ugyanis sokkal gyakrabban pisilnek, így a benzinkutaknál, színházban, moziban állandó a sorban állás.
Höhö... Természetesen a női szakaszon.

1 megjegyzés:

a mesélő írta...

Tökéletesen igazad van! persze még lehetne egypár legalább olyan praktikus intézkedés mint a tieid, írjunk petíciót népszavazáshoz?

Related Posts with Thumbnails