2009. ápr. 8.

Támogatós, pályázós

Kezdek szomorkodni amiatt, hogy a táborom talán mégsem jön össze a túl kevés jelentkező miatt. Pedig annyira vágyom rá, hogy megcsinálhassam. Már kigondoltam olyat, hogy pályázni kellene. Szponzorok keresése esélytelen, a környékünkön a cégek is halódnak, ennél "fontosabb" ügyekre sincs pénzük. Emiatt keresgéltem a neten pályázati lehetőségek után. Olyan szépen kigondoltam, hogy talán támogathatnánk olyan gyerekeket, akik igyekvőek, jól tanulnak, vagy sportolnak, de nehéz körülmények közt élnek. Önzően csodás érzés lenne azt mondani egy- egy ilyen kisgyereknek, hogy pakold a cuccod, drága, mégis utazol varázsolni, mert van segítség.
Sok időt töltöttem ezzel a kutatással, végül megbizonyosodtam róla, hogy egyetlen esetben tudnám megvalósítani a tervemet: ha cigány gyerekeket vinnék. Még meg is tenném amúgy, annak ellenére, hogy komoly kihívásnak tartom, de (szerencsére) van bennem ilyesféle világmegváltó hajlam; szóval megtenném, és támogassák őket, persze, persze, nem sajnálom tőlük a pénzt, csak éppen az zavar, hogy én magam kapásból tudok vagy 10 olyan nem cigány gyereket (pölö a sajátjaimat), akik éppen olyan esélytelenek eljutni egy ilyen helyre, mint akármelyik telepi gyerkőc. Nahát. Őket ki támogatja? Nekik nem kell esélyegyenlőség? Nekik nem kellenek közösségi élmények?
Ez igazságtalan, és bosszantó. Olyan gazdag gyerekeket leszek kénytelen elvinni (ha lesznek elegen), akiknek komoly átszervezést igényelt a programjában, hogy a sok külföldi út mellett ide is eljöhessenek.
Hát igazság ez?

5 megjegyzés:

cesztina68 írta...

Szembesültem már hasonló helyzettel itt nálunk is, egész konkrétan én az albérletben élő 3 gyermekes egyedülálló szülő nem vagyok jogosult semmi segítségre, de kreol testvéreim bizony igen, sőt túl is van spilázva ez a kérdés szerintem, ők meg annyit jegyeznek meg belőle, hogy nekik az jár, és joguk van. Ez csak az egyik probléma jelenleg kies kis országunkban, sőt szinte csak problémák vannak, már torkig vagyok

cesztina68 írta...

Doris, eszembe jutott még valami, igenis vidd el a gazdag gyerekeket, és mutasd meg nekik, hogy mennyi klassz dolog van a pénzen kívül is. Késztesd őket önfeledt nevetésre és arra, hogy érezzenek igazán. Te meg tudod csinálni.

Profil kijelölése írta...

Az igazság odaát van!
De hol?hol?
2-ősmérce, stb.cigánybűnnözés nincs, cigánytámogatás nincs, csak rászorulók.Egyébként lehet hogy a gazdag gyerekek is kapnak valamilyen állami támogatást, mert ügyes a vállalkozás könyvelője.

Angela írta...

cesztina: Persze, elviszem őket, és nem feltétlen gondolom, hogy ezek a gyerekek a pénzt istenítenék. Legalábbis ismerek nagyon mély érzésű, aranyos gyerekeket, akik full gazdagok (valami miatt fiammal szeretnek barátkozni ezek a gyerekek), szóval nem sajnálom én tőlük, csak hát annyi igazságtalanság van a földön. Egyiknek mnden jut, másnak semmi.

Hogy értsem, hogy ügyes a vállalkozás könyvelője? Ja, értem. Szóval ha azt mondom, hgy ezek a gyerekek valójában cigányok, akkor még támogatást is kaphatnék rájuk :-)

hohohó írta...

a gazdag gyerekek családja kap támogatást.
ingyen tankönyv, ebédkedvezmény,stb.
a gazdag család minbéres alkalmazottja meg fizet mindent.
ez a magyar valóság.

Related Posts with Thumbnails